CURS BUCATAR

Cursul de Bucatar se organizeaza in oricare din judetele unde se formeaza o grupa de minim 10 persoane.

Participantii la programul de formare profesionala trebuie sa fie absolventi de invatamant obligatoriu.

Descriere
Bucatarul realizeaza preparate culinare dupa diferite retete care sa satisfaca exigentele consumatorilor. In acest scop, el se ocupa de pregatirea produselor alimentare pentru gatit. Masoara cantitatile necesare, le amesteca progresiv conform retetei, le pune la dospit, fermentat, copt sau fiert. Dupa ce preparatele culinare au fost pregatite, urmeaza impartirea lor in portii. Bucatarul utilizeaza in activitatea sa diferite produse alimentare, unelte si masini cu ajutorul carora transforma alimentele in preparate culinare.

Competente
Dupa finalizarea cursului, absolventii promovati primesc Certificate de Absolvire, eliberate de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice si Ministerul Educatiei Nationale, reglementate de lege ca acte de studii cu recunoastere nationala si europeana si vor fi insotite de suplimente descriptive ce cuprind urmatoarele competente profesionale dobandite:
1. Comunicarea la locul de munca;
2. Desfasurarea muncii in echipa;
3. Aprovizionarea cu materii prime si auxiliare a locului de munca;
4. Asigurarea conditiilor igienico-sanitare;
5. Organizarea cadrului general de deschidere si inchidere a activitatii sectiei;
6. Prevenirea poluarii mediului;
7. Intocmirea documentelor specifice;
8. Pregatirea antreurilor calde si reci;
9. Pregatirea fripturilor;
10. Pregatirea gustarilor calde si reci;
11. Pregatirea mancarurilor din carne;
12. Pregatirea mancarurilor din legume, orez, oua, paste fainoase;
13. Pregatirea preparatelor lichide;
14. Prepararea dulciurilor (deserturilor);
15. Prepararea fondurilor glace;
16. Prepararea mancarurilor din peste si fructe de mare;
17. Realizarea actiunilor de supervizare si control;
18. Realizarea aluaturilor de baza;
19. Realizarea salatelor;
20. Realizarea sosurilor.

Durata
6 saptamani

Pret
PRET: 700 LEI
REDUCERE 100 LEI PENTRU PLATA INTEGRALA LA INSCRIERE