Cariera

De mic copil am fost invatat ca cel mai important lucru in viata este sa faci bani. Nu conteaza cum, doar sa-i faci cumva. De aceea, imediat dupa terminarea liceului m-am mutat din satul meu natal, sperand ca voi face bani pentru a-mi cumpara o masina si a-mi construi o casa. Usor, nu? Ei bine, nu!

Fiind muncitor necalificat, de-a lungul vietii am schimbat multe de locuri de munca, atat in tara cat si in strainatate. Salariul niciodata nu a fost pe masura muncii depuse si lucram 10-12 ore pe zii in conditii mizere, toate aceste neplaceri fiind amplificate de distanta fata de familie si prieteni.

Aveam impresia ca dispretuirea serviciului este un lucru absolut normal. Pana la urma cui ii place sa lucreze? Doar banii sunt importanti, nu conteaza cum ii faci. Dar nu mai suportam. Ma saturasem sa traiesc de pe o zi pe alta, lucrand intr-un loc de munca fara oportunitati de promovare din cauza lipsei unei calificari. Mi-am dat seama ca pot mai mult de atat si merit mai mult de atat. O data ajuns la varsta de 30 de ani, m-am uitat in jurul meu si am realizat ca oamenii de succes sunt pasionati de ceea ce fac. M-am intrebat: mie ce imi place sa fac? La ce sunt eu bun?

Inca din liceu stiam sa sudez si intotdeauna am fost destul de bun, asa ca m-am decis sa urmez un curs de calificare de sudor, iar aceasta decizie mi-a schimbat viata.

La inceput eram speriat. Ma gandeam ca dupa atatia ani in care nu am mai deschis nici macar o carte nu voi fi capabil sa asimilez informatii noi. Dar m-am inselat. Formatorii profesionisti ai Asociatiei A.S.F.P. au dat dovada de intelegere si rabdare, invatandu-ma cum sa-mi slefuiesc abilitatile necesare pentru a avea un viitor mai bun pentru mine si familia mea. Serviciile de calitate ale Asociatiei A.S.F.P.  nu mi-au dat doar o foaie pe care scrie „Certificat de Calificare”, cursurile lor mi-au oferit compenente indispensabile, care m-au ajutat sa avansez in cariera de sudor.

Fiind sudor calificat, am fost angajat intr-un santier naval, unde am un program de lucru decent, sunt respectat pentru ceea ce fac si mereu sunt selectat pentru a lucra pe proiecte importante pentru clienti straini.

Pana acum, problemele financiare m-au fortat sa aman intemeierea unei familii dar acum sunt nerabdator sa merg inainte, stiind ca voi fi capabil sa-mi intretin viitoarea familie si sa le ofer un model bun de urmat viitorilor mei copii”.

D.M.

(Absolvent curs de calificare Sudor – promotia iulie 2019)